Loading...
tr usd
USD
-0.04%
Amerikan Doları
38,47 TRY
tr euro
EURO
-0.04%
Euro
43,88 TRY
tr chf
CHF
0.17%
İsviçre Frangı
46,81 TRY
tr cny
CNY
0.11%
Çin Yuanı
5,30 TRY
tr gbp
GBP
-0.66%
İngiliz Sterlini
51,38 TRY
bist-100
BIST
-1.64%
Bist 100
9.073,50 TRY
gau
GR. ALTIN
-0.45%
Gram Altın
4.086,74 TRY
btc
BTC
-0.27%
Bitcoin
93.992,21 USDT
eth
ETH
-1.84%
Ethereum
1.764,85 USDT
bch
BCH
-0.23%
Bitcoin Cash
362,96 USDT
xrp
XRP
-3.39%
Ripple
2,16 USDT
ltc
LTC
-3.06%
Litecoin
82,93 USDT
bnb
BNB
-0.65%
Binance Coin
597,12 USDT
sol
SOL
-2.7%
Solana
142,36 USDT
avax
AVAX
-3.05%
Avalanche
20,91 USDT

Bitcoin Rekora Koşuyor: 200.000 Dolara Kadar Çıkacak mı?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bitcoin (BTC), son günlerde hız kazanan yükselişiyle 72.000 doları aştı. Böylelikle tüm zamanların en yüksek seviyesine bir adım daha yaklaştı. Analistler, bu hızlı yükselişi tetikleyen üç önemli etkene dikkat çekiyor. Ayrıca lider kripto paranın 200.000 dolara ulaşma ihtimali, yatırımcıların uzun vadeli stratejilerinde önemli bir hedef olarak öne çıkıyor. İşte ayrıntılar.

ABD Seçimleri ve Yatırımcıların Gözü Bitcoin’de

Yaklaşan ABD seçimlerinin Bitcoin üzerindeki etkisi, özellikle yatırımcılar için merak konusu. Kripto piyasasında çalışan analist Carlos Guzman, Trump’ın kripto paralara verdiği desteğin, Bitcoin fiyatını kısa vadede olumlu yönde etkileyebileceğini ifade ediyor. Trump’ın “kriptoyu destekleyenler için oy tercihi belli olmalı” şeklindeki açıklamaları, yatırımcıların Bitcoin’e olan ilgisini artırdı. Buna karşılık, Başkan Yardımcısı Kamala Harris ise dijital varlıklara daha temkinli yaklaşıyor. Bu fark, seçim sonuçlarının kripto piyasasını nasıl etkileyebileceğine dair önemli ipuçları veriyor.

Analistler, kripto paralara dostane yaklaşan bir yönetimin başa gelmesi durumunda Bitcoin talebinin daha da artabileceğini düşünüyor. Bu nedenle, yatırımcılar seçim sonrası Bitcoin fiyatında daha fazla dalgalanma bekliyor. Trump’ın zaferi durumunda, Bitcoin’in değer kazanma ihtimali çok yüksek. Seçim sürecini yakından takip eden yatırımcılar için de bu büyük önem taşıyor.

Jeopolitik Gelişmeler ve Bitcoin ETF’lerine Artan İlgi

Orta Doğu’daki gerilimlerin hafiflemesi, yatırımcıların Bitcoin gibi güvenli liman varlıklara olan ilgisini artırdı. İsrail ve İran arasındaki çatışmanın ardından bölgede tansiyon azaldı. BU kripto piyasasında da bir rahatlamaya neden oldu. Pentagon’un gerilimi daha da tırmanmaması, Bitcoin’e olan talebi canlandırdı.

Bitcoin’in bu yükselişinin ardındaki bir diğer önemli faktör ise ETF’lere olan kurumsal talep oldu. Bitwise’ın Baş Yatırım Sorumlusu Matt Hougan, son iki haftada Bitcoin ETF’lerine 3 milyar doların üzerinde yatırım girişi olduğunu açıkladı. ETF’ler aracılığıyla gelen bu destek, Bitcoin’in piyasa değerini güçlendirirken, fiyatı da yeni zirvelere taşıyor. Bu kurumsal ilgiyi gösteren veriler, Bitcoin’in büyük yatırımcılar arasında kabul gördüğünü ortaya koyuyor.

BTC’nin 200.000 Dolar Hedefi Gerçekçi mi?

Bitcoin’in 200.000 dolara ulaşma potansiyeli yatırımcıların ilgisini çekiyor. Hougan’a göre, bu hedefe ulaşmak için ABD dolarının çökmesine gerek yok. Ona göre, Bitcoin değer saklama aracı olarak kabul görmeye devam edecek. Böylelikle geleneksel para birimlerine olan güven azaldıkça, bu hedef gerçekçi bir hale geliyor.

Hougan ayrıca Bitcoin’in altının pazar payının yüzde 50’sine ulaşması durumunda 400.000 dolara kadar çıkabileceğini öngörüyor. Bu da Bitcoin’in, hem güvenli liman olarak görülmesi hem de kurumsal yatırımcılar arasında yaygınlaşmasıyla, hızla değer kazanabileceğini gösteriyor. Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin fiyat heraketleri altcoin piyasasını da fazlasıyla etkiliyor.

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.